Hendrick’s Gin pakt uit met de revolutionaire Cucumbercoin ter gelegenheid van Wereldkomkommerdag 2018

Breaking news: omdat ook een succesvol initiatief als Wereldkomkommerdag een frisse wind nodig kan hebben, lanceert Hendrick’s Gin de revolutionaire CucumberCoin, een waardevolle elektronische token met het embleem van het merk. En als bij toverslag – of eerder dankzij de blockchain-technologie – verandert de CucumberCoin van 14 tot 17 juni in een intens verfrissende Hendrick’s & Tonic. De groenste dag van het jaar wordt op zijn beurt aangestoken door het digitale virus dat zich over de hele wereld verspreidt. Uw komkommerminnend hart gaat sneller slaan? Dat is volkomen normaal!

De #CucumberCoin doorbreekt de blockchain

Blockchain, Mining, peer-to-peer: het zijn stuk voor stuk woorden die we de laatste tijd wel vaker in de mond nemen. Met zijn gebruikelijke daadkracht en onuitputtelijke stroom aan baanbrekende ideeën heeft Hendrick’s Gin besloten dat ook de liefhebbers van een zalige cocktail helemaal up-to-date zullen zijn. Met een knipoogje naar de nieuwe virtuele transacties kondigt het premium-ginmerk de lancering van de CucumberCoin aan – de HCC, zoals kenners hem nu al noemen.

Het concept? Een CucumberCoin = een Hendrick’s & Tonic. Van 28 mei tot 10 juni kunnen echte durvers dankzij Hendrick’s Gin in een webshop die volgens het blockchain-principe beveiligd is een CucumberCoin kopen voor de bescheiden som van € 1. Volgens de onvolprezen wet van vraag en aanbod kan de prijs schommelen. Dus is het aan elke wakkere geest om het juiste moment te bepalen om zich CucumberCoins aan te schaffen!

Hendrick's Gin pakt uit met de revolutionaire Cucumbercoin ter gelegenheid van Wereldkomkommerdag 2018

Hoogtepunt van de actie is de Wereldkomkommerdag. Na het ruilen van de CucumberCoin tegen een token met warme koperglans kan die van donderdag 14 tot zondag 17 juni ingeruild worden voor een Hendrick’s & Tonic. Dit gebeurt in een selectie van bars die de komkommer een warm hart toedragen.

Op veroveringstocht naar de juiste bar

De zonder uitzondering goed geïnformeerde mixologen van een handvol Belgische en Luxemburgse bars lichten graag een (klein) tipje van de sluier over de geheimen van het token met de emblematische H op. Hoewel we rekenen op ieders discretie tot D-day op 14 juni konden onze shakerfans niet weerstaan aan de drang om nu al de lijst met de deelnemende bars bekend te maken. De buzz rond de Wereldkomkommerdag 2018 trekt zich op gang!

Afspraak op 14 juni 2018 met je CucumberCoin in een van de deelnemende bars :

– Antwerpen – Cocktails at nine / Dogma

– Gent – Café Theatre

– West-Vlaanderen – Groot Vlaanderen / L’apereau

– Brussel – Pharmacie Anglaise / Green Lab

– Limburg – Wonderbar / Bar Entourage

– Wallonië – L’Antidote / Volga

– Luxemburg – Steiler / Paname / Octans A – spirited bar

Cucumber fever

Wil je alvast al eens enkele cocktails thuis uitproberen? Voor de gelegenheid geeft Hendrick’s Gin enkele eigenzinnige cocktailrecepten vrij recht uit de meest trendy bars van het moment. Komkommers aan de top!

Hendrick's Gin pakt uit met de revolutionaire Cucumbercoin ter gelegenheid van Wereldkomkommerdag 2018

Hendrick’s Pocket Full of Green

Benodigdheden:

– 50 ml Hendrick’s Gin

– 30 ml vers komkommersap

– 20 ml vers geperst citroensap

– 35 ml sap van aloë vera

– 30 ml bruiswater

– 8 à 12 muntblaadjes

Bereiding:

1) Kneus de muntblaadjes voorzichtig in een glas en voeg de Hendrick’s Gin, het komkommersap en het citroensap toe tot een pulpachtig mengsel ontstaat.

2) Voeg gemalen ijs toe en roer krachtig.

3) Voeg het sap van de aloë vera en het bruiswater toe, roer opnieuw en vul aan met gemalen ijs.

4) Versier het glas met drie schijfjes komkommer en een takje munt.

Hendrick's Gin pakt uit met de revolutionaire Cucumbercoin ter gelegenheid van Wereldkomkommerdag 2018

Hendrick’s Cucumber Bramble

Benodigdheden:

– 50 ml Hendrick’s Gin

– 20 ml vers citroensap

– 15 ml suikersiroop

– 5 ml crème de Cassis

– 2.5 cm verse komkommer

Bereiding:

1) Kneus de komkommer voorzichtig in een ‘on the rocks’-glas tot er een pulpachtig mengsel ontstaat.

2) Voeg de andere ingrediënten toe en roer voorzichtig.

3) Voeg gemalen ijs toe en roer opnieuw voorzichtig.

4) Giet wat crème de Cassis over het gemalen ijs.

5) Werk af met komkommerschijfjes en verse braambessen.

Hendrick's Gin pakt uit met de revolutionaire Cucumbercoin ter gelegenheid van Wereldkomkommerdag 2018

Hendrick’s Basil Smash

Benodigdheden:

– 44 ml Hendrick’s Gin

– 22 ml vers citroensap

– 22 ml suikersiroop

– 3 tot 5 basilicumblaadjes

– 3 tot 5 komkommerschijfjes

Bereiding:

1) Meng de basilicum, komkommer en suikersiroop in een shaker.

2) Voeg de gin, het citroensap en enkele ijsblokjes toe.

3) Schud alles stevig door elkaar en giet uit in een afgekoeld ‘on the rocks’-glas.

4) Werk af met enkele basilicumblaadjes en komkommerschijfjes.