Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15

© IDW

Week 6 van Better Body, Better Life staat in het teken van meer cardio, maar ook meer champagne. Hoewel Ilja sinds de start van het programma al 4 kilo is afgevallen, betaalt ze een hoge fysieke prijs voor haar verjaardagsweekend. “Volgende week maak ik alles goed!”

Samen met haar personal coach Domien Van RompaeyisIlja De Weerdt, styliste en mama van Amory en Léon, acht weken lang het proefkonijn van een extreme persoonlijke coaching, ‘Better Body, Better Life‘. Het doel? Fit worden én blijven. Iedere maandag deelt ze haar dagboek op Knackweekend. Op haar persoonlijke Instagram en Facebook kan je haar proces op de voet volgen.

Maandag

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Onze vrienden bleven slapen aan zee en gezond ontbijten is de boodschap! En they are lucky, want in het zakje dat ik vorige week van Jus Jus heb gekregen zit een try-out. In primeur proberen we hun nieuwe Almond Raw-nola, een raw food granola met verse amandelpulp, kokosnoot, dadels, gojibessen, pompoenzaad, moerbeien en zonnebloempitten. Ik serveer deze natuurlijke goodie met een grote kom rood fruit, boordevol antioxidanten en superlekker! Daarna maak ik nog een roereitje, heel eenvoudig met peper en zout.”

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Lopen is door mijn geblesseerde kuit geen optie en dus doe ik na het ontbijt rekkeroefeningen op ons terras aan zee. Ik kijk echt uit naar het moment dat ik hier weer kan lopen, echt zalig in de ochtend. Maar goed, de zon komt erdoor en we beslissen om naar het strand te trekken. Zal ik er vandaag weer in slagen om de alcohol te negeren? Net zoals vorige keer helpen de sapjes van Jus Jus me uit de nood.”

“Vanavond heb ik het moeilijker. We beslissen om uit te halen bij de Italiaanse traiteur. Normaal gezien neem ik daar altijd een salade, gegrilde groentjes of gevulde courgette, maar doordat we net voor sluitingstijd aankomen is hij zo goed als uitverkocht. Wat nu? Manlief en de kids kiezen pasta en lasagne, ik bestel de aubergine met ricotta, artisjok met ansjovis en een stukje geitenkaas. Tot daar de theorie. Want eenmaal thuis aangekomen, moet ik bekennen dat ik wat pasta gejat heb. Na het opwarmen smolt ik voor de aroma’s! Dom van mij, want het goedje vormde onmiddellijk een steen in mijn maag. Nochtans weet ik uit mijn DNA-test dat ik gevoelig ben voor koolhydraten en had ik evengoed de restjes van rood fruit en Alpro Soja met kokosnoot in de mixer kunnen gooien met de Golden Shake van Rainpharma.”

Dinsdag

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“De shake is blijven hangen in mijn hoofd en is het enige wat ik kan verdragen vanmorgen. Net zoals altijd neem ik het eerste deel van mijn dagelijkse supplementen in, waaronder de Daily Boost voor meer energie en de vochtafdrijvende Water Relax. Mijn omega 3-complex en antioxidanten neem ik mee voor on the road. Ook mijn lunch is voorbereid: de Pecan & Cranberry granola van Floom met frisse appel en een verse schapen-yoghurt. Ik ben helemaal klaar voor mijn werkdag, een shoot voor het schoenmerk SVNTY bij Fashion Club 70.”

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Tijdens het stylen door squat ik een beetje, samen met wat lunges en stretchoefeningen. Dat gaat me goed af! En onze discussie over de perfecte squat leidt tot grappige taferelen. Lunchen doen we in het bedrijfsrestaurant, waar de kok Julien alweer een lekkere maaltijd bereid heeft. Ik sla de kroketjes over en ga voor een beetje rosbief met erwtjes, een salade met geitenkaas en een tomatensoepje!”

“Later op de dag heb ik nog een sessie ingepland staan met Domien. Helaas kom ik 45 minuten – jawel, een record! – te laat aan voor de groepsles circuittraining die hij voor mij in gedachten had. Domien was een beetje kattig en terecht! Maar dat is het probleem met mijn job. Ik weet altijd wanneer we starten, maar nooit wanneer we stoppen.”

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Met schaamrode wangen beslis ik dan maar om zelf een cardio van formaat neer te zetten. Ik fiets 30 minuten, roei 15 minuten en waag me 12 minuten (6 keer 2 minuten) op de Jacobs Ladder. Hels, want deze draaiende ladder waar je opklimt is bijna een marteltuig! Hoe sneller je klimt, hoe meer snelheid de ladder maakt. Al na twee minuten ben ik pompaf! Als afkoeling wandel ik op de loopband, dat helpt om mijn ademhaling onder controle te krijgen. ’s Avonds eet ik een kalkoenfilet met gestoomde worteltjes. I call it a day en ga zalig slapen met mijn Mighty Night van Rainpharma.”

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

Woensdag

“Domien had enkel nog plaats om 7.30u voor een trainingssessie. Oké dan maar, pijnlijk, nog vroeger opstaan! Mijn ‘Andrea’s Greens’ sapje van Jusjus maakt veel goed. De komkommer, spinazie, limoen en selder geven me tonnen energie, spierkracht en antioxidanten. Met nog een energiebar van All Good spring ik in de auto. Tot mijn grote verbazing ben ik niet de enige sportieveling bij M4teria, want de gym zat goed vol zo vroeg op de ochtend.”

“Gelukkig kan ik bij M4teria ook op drukke momenten rustig trainen en genieten van een persoonlijke aanpak. En wat voor een, want Domien heeft een keiharde training voor mij in petto. Ik fiets 10 minuutjes om op te warmen, daarna doen we een circuittraining. Dat is een combinatie van oefeningen verdeeld over verschillende eilandjes met de nadruk op kracht én uithouding. We doen een reeks planken en ik voel me meer en meer een verticale acrobaat. Met één hand, zijwaarts en voeten vooruit, ik krijg de volle lading. Wanneer ik Domien zie stralen met zijn chronometer, weet ik dat de planken eigenlijk het ontspannende deel van de training waren.”

“Op het programma staan 4 sessies van 30 seconden van 4 verschillende oefeningen, met telkens 1 minuut rust. Mountain climbers op de schuifmat met patchen onder mijn voeten, een blok wegduwen met mijn benen, koorden neerslagen en medicine balls tegen de muur gooien en opvangen met een squat… het passeert allemaal de revue. Geloof me, mijn tong hing uit mijn mond. Na de oefeningen klonk ik als een dorstige hond. Domien wijst me op mijn ademhaling en raadt me aan een keer diep in te ademen en dan heel rustig en lang uitademen. Het werkt onmiddellijk, dankjewel coach!”

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

Wanneer ik de kids heb opgepikt van school, rijd ik richting Kontich voor een toffe workshop ‘koken met kids’ bij Alexia van Must be Yummie. Op het menu staat een gezonde spaghetti bolognese. Voor de kids met een klassieke spaghetti en voor ons met slierten van courgettes. Top! Na de lunch trekken we als echte prinsessen de keuken in, inclusief Valentine, de dochter van Alexia, voor zelfgemaakte granola en havermoutpannenkoeken. Tot mijn grote verbazing zijn ook mijn zonen er dol op. Bovendien is het allemaal niet zo moeilijk, als je maar weet welke ingrediënten je in huis moet halen.

Zo heb ik de plantaardige olie van Isio 4 ontdekt, de ideale match voor gezond koken en verkrijgbaar bij Colruyt.

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

Daarna gingen we aan de slag met aperitiefhapjes. Kikkererwten op zijn Italiaans enzonnebloempitten met sojasaus en Japanse peper. Even mengen, alles de oven in en klaar is Kees. Als aperitief kregen we spuitwater met een wel heel speciaal ijsblokje: eentje met een appelsienschijfje met frambozen! De ideale healthy gin tonic look-a-like! Tegenwoordig bestaan er leuke ijsblokjesvormen, onder meer van het merk Lékué, waarmee je de ijsblokjes naar hartenlust kunt pimpen vooraleer je ze invriest. Super!”

Donderdag

“Het is mijn verjaardag! Als verrassing krijgen mijn zoontjes voor een keer donuts als ontbijt en als lunch voor op school geef ik hen hotdogs mee. Zelf start ik de dag met een groen sapjes (‘Oh My Greens!’) van Jus Jus, samen met de overheerlijke granola die ik gisteren met Alexia heb gemaakt.

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

Supergoedgezind trek ik naar mijn afspraak met Marlies van Eat Good Feel Good voor een derde bodyscan. Bij het lezen van de resultaten zie ik een fonkeling in de ogen van Marlies. Ze springt recht en geeft me een high five. Wat blijkt? Op zes weken ben ik 4 kilo afgevallen. Sinds de start van het programma, is mijn vetmassa met 6,5 gram gedaald en mijn spierenmassa met 1,5 gram gestegen. Wauw, wat een verjaardagscadeau!”

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Op naar Carl Sanders, de in-house kinesitherapeut bij M4teria en een soort van tovenaar voor mijn kuitblessure. Naast een behandeling van mijn kuitspieren, maakt hij ook bij enkels los. Broodnodig, zo blijkt. Hoewel mijn kuitblessure de goede richting op gaat, raadt Carl me aan om voor mijn cardio nog niet Italiqueall the way/Italiquete gaan. Dat mag pas als we zeker zijn dat mijn kuit weer de oude is. Een uurtje later trakteert Domien me voor mijn verjaardag op een krachttraining. Goed nieuws, want ik was keistijf van onze oefeningen gisteren. Gewichtheffen, chin-ups en planken… Kortom, het gebruikelijke pakket dat ik almaar beter onder de knie krijg.”

“Na mijn douche verrassen Julie en Simon van All Good Cuisine me in de gym met een raw chocolade ganache. Gezien de cake volgens de regels van de raw food werd bereid en ook gluten- en suikervrij is, hebben we er met alle medewerkers van M4teria van gesmuld. Een fijn moment! We zijn ondertussen een fijne bende en na de trainingen wat blijven hangen – zonder alcohol – is een heel ander sociaal leven dan ik gewend ben. Het is trouwens een verademing om te weten dat er gezonde taarten bestaan die ook nog eens superlekker zijn!”

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Nog op de planning: een namiddagje wellness bij hotel Julien in Antwerpen. De koude douches, hammam, sauna en bankjes met lavastenen doen wonderen met mijn vermoeide lichaam. Jammer genoeg is dat het laatste gezonde dat ik vandaag heb ondernomen. Met genieten als centraal thema, bestel ik met vier vrienden bij Verso Café een fles van mijn lievelingschampagne en enkele artisanale cuberdons van Leopold. ‘Ik verjaar toch maar een keer?’, denk ik als zelfverklaarde Queen of Excuses.”

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Guilty pleasure nummer 2 is een etentje bij Dôme in Antwerpen. Dankzij de verse ingrediënten en biologische wijn- en champagnekaart heb ik het gevoel dat ik mijn zin in gastronomie op een correcte manier invul. Als aperitiefhapje krijgen we een crème van broccoli, met crackers voor Gregory en worteltjes voor mij. Als hoofdgerecht eet ik twee kreeftgerechten: eentje met artisjok en eentje met aardpeer. Ik ben superfier dat ik de beste chocoladetaart op aarde heb geweigerd. Want als er iemand chocoladetaart kan maken is het Julien Burlat. Waanzin is het, maar ik had al zoveel wijn gedronken dat ik aan Gregory had gevraagd me kost wat kost van de taart weg te houden. My man did a good job!”

Vrijdag

“Auw! Ik lag pas om drie uur in mijn bed en ontwaak met een zwaar hoofd. Gezien het me een goed idee lijkt om de vele glazen wijn van de avond ervoor uit te zweten in de gym, trek ik ’s morgens naar M4teria voor een reeks cardioefeningen. Zwaar, want de alcohol en weinige nachtrust eisen hun tol. Mijn kracht dank ik aan mijn ontbijt, een sapje met rode biet van Jus Jus en de omelet met kippenreepje en verse spinazie. Na de training ben ik boodschappen gaan doen en heb ik een salade met kip uit de DNA-boek gemaakt. Toch zit ik in een spiraal van ongezonde gewoonten. En dus herhaalt het scenario zich vanavond opnieuw. Ik ben uitgenodigd op een gezellig verjaardagsetentje van twee goede vrienden en uiteraard is de alcohol ook van de partij! Alweer ligt ik pas om 3 uur in mijn bed. Toch val ik tevreden en zonder spijt in slaap, want we hadden massa’s fun.”

Zaterdag

“Ik sta op om 6u45 zodat ik mijn vlucht naar Porto kan nemen, waar ik me aansluit bij manlief en enkele vrienden die sinds gisteren op het prachtige domein Quinta do Pessegueiro tussen de wijnvelden genieten van la dolce vita. Hoewel ik op het vliegtuig squats doe, gewapend ben met All Good-snacks en tijdens ons verblijf de snelle koolhydraten oversla, verleiden de Portugese wijnterrassen me tot het proeven van de wijnen en champagne van Heritage 50, een Antwerpse wijngroothandel. Ik troost me met het feit dat ik ondertussen wel kampioen ben in het weigeren van het dessert. Alcohol versus Ilja: 10-1.”

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

Zondag

Circuittraining en champagne: week 6 van #betterbodybetterlife15
© IDW

Vanmorgen voel ik de attack van de alcohol van mijn verjaardagsweekend in mijn maag. En zoals we allemaal weten, is het probleem met alcohol dat je de deur openzet naar nog meer slechte gewoonten. Buiten mijn rekoefeningen en een squat challenge op het terras, heb ik dit weekend amper gesport. Toch heb ik geen schudgevoel. Leven zonder uitspatting is moeilijk en doseren de boodschap. Als ik dat volgende week goed maak door geen alcohol te drinken, kom ik er vast wel bovenop. Al ben ik er zeker van dat mijn uitspattingen hun tol eisen tijdens de trainingen met Domien. ‘Vanaf morgen ben ik weer back on track. En deze keer ga ik proberen om twee weken de alcohol eens te laten voor wat het is’, denk ik voor het slapengaan. Wish me luck!”

Sofie De Niet

Doe mee met de #betterbodybetterlife15 challenge

Deze week: Burpee challenge

Volg personal trainer Domien Van Rompaey op Facebook en Instagramen ontdek zijn introfilmpje en eerste uitdaging. Volg de instructies en post je eigen foto’s of filmpjes met de hashtag #betterbodybetterlife15. Succes!

Here is Challenge 2 of Ilja De Weerdt’s Better Body Netter Life 15 weekly Challenges : #betterbodybetterlife15. We want to see you on a pic or video! Be creative!!

Posted by M4teria on Tuesday, 5 May 2015

Het dagboek van Ilja verschijnt 8 weken lang elke maandag op www.weekend.be. Sofie De Niet van www.naturalhighmag.be volgt elke zweetdruppel en spierspanning van Ilja en geeft samen met M4teria tips en tricks die je zelf kunt toepassen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content