Vijf DIY-boeken voor onder de kerstboom

Nog op zoek naar een geschikt kerstcadeau voor je creatieve zus of brei-gekke nicht? We maakten een selectie van vijf DIY-boeken waar je vingers meteen van beginnen jeuken. Deze boeken zijn een absolute must-have voor iedereen die houdt van naaien en breien.

Nog op zoek naar een geschikt kerstcadeau voor je creatieve zus of brei-gekke nicht? We maakten een selectie van vijf DIY-boeken waar je vingers meteen van beginnen jeuken. Deze boeken zijn een absolute must-have voor iedereen die houdt van naaien en breien.

1. Happy Handmade Christmas van Mollie Makes Team

Mollie Makes is een vaste waarde binnen de DIY-wereld in Groot-Brittannië. Het boek beperkt zich niet enkel tot naaien of breien, maar gebruikt verschillende technieken om tot creatieve resultaten te komen. Het boek bevat twintig ideeën voor een onvergetelijke kerst. Maak je winterdecoraties dit jaar gewoon zelf. Denk aan boomhangers in papier, gehaakte kerstballen, babysloefjes, cadeautasjes in vilt en meer. Het oogt niet enkel mooi, maar we zijn er zeker van dat de ontwerpen uren plezier garanderen.

2. The Liberty Book of Home Sewing van Lucinda Ganderton
Liberty is een stoffenmerk uit Groot-Brittannië en vooral bekend om hun bloemenmotieven (die ons doen denken aan het behangpapier van William Morris uit de Victoriaanse periode). Het is erg in trek bij fashionista’s en professionele naaisters. Het mag dan ook niet verwonderen dat dit boek een echt ‘hebbeding’ is voor creatieve fashionista’s. Het boek toont 25 onweerstaanbare ontwerpen van kleding tot leuke accessoires zoals tassen, kussens, en schort en meer. De verschillende ontwerpen worden stap per stap uitgelegd, zodat er geen verwarring kan ontstaan en iedereen in staat moet stellen om de ontwerpen zelf te maken. Het is een boek om te koesteren en vooral veel uit te maken. Op reis in Engeland kan je zeker ook op zoek gaan naar Liberty-stof.

3. The Colette Sewing Handbook van Sarai Mitnick

De schrijfster van het boek vertrekt vanuit 5 elementen die er, volgens haar , voor zorgen dat je tot het perfecte zelfgemaakte kledingstuk komt. Alvorens je je helemaal stort op een patroon moet je als creatieveling vertrekken van een goed doordacht plan, vervolgens kies je het patroon, zie je dat de pasvorm goed zit, kies je een mooie stof uit en misschien het allerbelangrijkste: zorg voor een goede afwerking. Met deze vijf kernbegrippen in het achterhoofd kan je starten met de vijf patronen die in dit boek beschreven staan.

4. Droomjurken van Sara Alm en Hannah Mcdevitt

Dit boek geeft je de kans om enkele iconische jurken uit de 20e eeuw, denk aan de witte jurk van Marilyn Monroe, zelf te maken. Het boek bevat patronen en werkbeschrijvingen van vintage jurken, waaronder jurken van Madonna, Audrey Hepburn, Twiggy, Farah Fawcett en Jackie Kennedy. Elke jurk krijgt een patroon in de oorspronkelijke vorm, zodat je het letterlijk kan namaken, maar het boek voorziet ook telkens een variatie op de ‘klassieke’ jurk. Dit boek is meer dan een werkbeschrijving van een patroon. Bij elke jurk krijg je meer uitleg en kan je je laten inspireren door de mooie foto’s en pasteltekeningen. Erg inspirerend!

5. Breien voor starters van Erika Knight
De schrijfster zet je op weg om zelf je favoriete trui te breien. Stap per stap legt Knight uit hoe je de basistechnieken van het breien onder de knie kan krijgen. Het begint erg simpel: hoe zet ik mijn steken op? Naarmate we verder in het boek lezen, leren we ook meer geavanceerde steken en technieken bij. In dit boek kan je twintig ontwerpen terugvinden voor breigaren en breipriemen. In enkele dagen, als je natuurlijk de tijd hebt om non-stop te breien, heb je je een halve wol-garderobe samengesteld en ben je helemaal klaar om de vriestemperaturen te trotseren.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content