Wie wordt S.Pellegrino Young Chef 2016?

06/10/16 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

15 oktober is het zover. In Milaan wordt dan de beste jonge chef ter wereld gekozen in de S. Pellegrino Young Chef Grand Final. Voor de Benelux dingt de jonge Italiaanse chef Andrea Miacola (De Librije ***, Zwolle) mee.

Wie wordt S.Pellegrino Young Chef 2016?

De deelnemers van de editie van 2015 © .

Met meer dan 3.000 waren ze, de chefs die zich over de hele wereld inschreven voor de S. Pellegrino Young Chef Award. Daar blijven er na de regiofinales nu nog 20 van over. Allemaal hopen ze in de voetsporen te treden van de Ier Mark Moriarty, die de belangrijke wedstrijd won in 2015, maar wij duimen uiteraard extra hard voor 'onze' inzending Andrea Miacola.

Andrea Miacola, een Italiaan die aan de slag is als chef de partie in het Nederlandse restaurant De Librije*** in Zwolle, kwam tijdens de Beneluxvoorronde als absolute winnaar uit de bus. Hij overtuigde de jury met zijn "Grijs Carmagnolakonijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon". Zijn geheime ingrediënt? Liefde en passie. Onder begeleiding van zijn mentor chef David Martin, van La Paix* in Brussel, perfectionneerde Andrea zijn signatuurgerecht de voorbije maanden om zo ook de jury in Milaan omver te blazen.

Dit zijn de andere kandidaten:

Afrika & Midden-Oosten: Gregoire Bérger (Ossiano Fine Dining, Dubai)

Canada: Sean MacDonald: (Market Restaurant, Calgary)

China: Chang Liu (Huai Yang Fu, Beijing)

Oost-Europa: Rodrigo Sandor (Costes Downtown, Budapest)

Frankrijk : Shintaro Awa (Hotel le Bristol Epicure, Parijs)

Duitsland & Oostenrijk: Matthias Walter (Burgrestaurant Staufeneck, Salach)

Italië: Alessandro Salvatore Rapisarda (Café Opera - Gallery Hotel, Recanati)

Japan: Seira Furuya (Gakusikaikan, Chiyoda-Ku)

Latijns-Amerika & Caraibisch gebied: Daniel Nates ( Maizal, Mexico)

Middellandse Zeegebied: Nicolaos Billis (Botrini's Restaurant, Athene)

Noord-Oost-Azië : Matteo Zonarelli (8 1/2 Bombana, Macau)

Pacifisch Gebied & Australië: Leslie Hottiaux (Apero Food & Wine, Auckland)

Rusland & Baltische Staten: Hezret Berdiev ( Four Seasons Hotel Lion Palace, St. Petersburg)

Scandinavië: Nikolaj Schmidt Skadborg (Restaurant Sletten, Denemarken) Zuid-Oost Azië: Tharun Batia (EK BAR, New Delhi) Spanje & Portugal : David Andrés (ABaC Restaurant, Barcelona)

Zwitserland : Anne-Sophie Taurines (Restaurant et club Le Rouge, Verbier) U.K. en Ierland: George Kataras ( M Restaurants, Londen)

V.S.: Mitch Lienhard (Manresa, Californië)

Onze partners