Eva Kestemont
Eva Kestemont
Redactrice KnackWeekend.be
Column

03/04/17 om 13:45 - Bijgewerkt op 11/08/17 om 16:58

'Wie het meest nood heeft aan goed voedsel, moet het vaak stellen met sponsbrood en plasticinekaas'

De komende maanden neemt Weekend.be een kijkje in de grootkeukens van ziekenhuizen, scholen, rusthuizen en opvangcentra. Hier vertelt redactrice Eva Kestemont waarom: "Eten is méér dan voedingsstoffen alleen."

Enkele maanden geleden kwam mijn oma in het ziekenhuis terecht. Na een zware operatie was ze erg verzwakt en moest ze een lange tijd herstellen. Wanneer dit twintig jaar geleden niet haar, maar ons overkomen zou zijn, zou mijn Moemoe meteen haar keuken in gevlogen zijn. Stevige soepen, balletjes met bloempatatten en carrotten - "stonden deze morgen nog te groeien!" -, of zelfs gistpannenkoeken: er was bijna geen voedsel dat het hoger doel niet diende. Goed eten was de basis voor een goed herstel en dat is vele jaren later nog steeds een filosofie die me na aan het hart ligt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info