Weekmenu 4 december

© Veg & Tables

Maandag



Dinsdag



Woensdag


Griekse saté met tzatziki

Griekse saté met tzatziki

Niet op vakantie naar Griekenland? Haal Griekenland dan naar jou met dit recept van culinaire blogster en columniste Yvonne Eijkenduijn.


Donderdag


Wraps met falafel van zoete aardappel

Wraps met falafel van zoete aardappel

Ben je gek op falafel maar minder gek op het vetgehalte van dit populaire fastfoodgerecht? Deze ovengebakken falafels van zoete aardappel zitten boordevol smaak, proteïnen en voedingsvezels. Je kunt ze serveren als aperitiefhapje met je favoriete dip of in een snelle wrap met groenten en verse kruiden.


Gebakken vruchten met walnoten en rozemarijn

Gebakken vruchten met walnoten en rozemarijn

Ogenschijnlijk simpele recepten zijn vaak het lekkerst. Gebruik voor de variatie andere kruiden, rooster het fruit in de oven of voor degenen die wel lactose eten: voeg wat brie of een andere zachte Franse kaas toe. Een perfect begin van je luie zondag.

Vrijdag



Zaterdag



Appelbollen

Appelbollen

Voor een appelbol verwijder je eerst het klokhuis, waarna je de vrucht vult met kaneel, boter en suiker en inpakt in bladerdeeg. Soms worden voor de vulling ook rozijnen gebruikt, al dan niet geweekt in likeur.

Zondag