Weekmenu 16 oktober

© Kris Vlegels

MaandagDinsdag


Eekhoorntjesbrood met aardpeer en bieslook

Eekhoorntjesbrood met aardpeer en bieslook

Dit is een van de lekkerste gerechten allertijden volgens schrijver van het boek 'Gather' Gill Meller. 'Ik geniet van de landelijke eenvoud, het voelt en smaakt alsof je de ziel hebt gestolen van een herfstachtig bos. Dat gevoel (dat wellicht wordt versterkt naargelang het aantal glazen cider dat je gedronken hebt) is het resultaat van goede ingrediënten en een eenvoudige manier van koken. Als je tijdens de herfstmaanden geen eekhoorntjesbrood of porcini bij de groenteboer kunt vinden, kun je ze natuurlijk online bestellen bij verschillende gespecialiseerde websites. Je kunt echter ook prima stevige kastanjechampignons gebruiken.'


Woensdag


Shepherd's pie met bloemkool

Shepherd's pie met bloemkool

Wanneer het kouder wordt, is dit voor de blogster en schrijfster van Feel Good Food Pauline Weuring het ultieme comfortfood. "Een lekkere warme en kruidige ovenschotel met een krokant kaaslaagje. Blijer kan je mij niet maken. Ik heb hem nu iets lichter gemaakt door bloemkool te gebruiken in plaats van aardappelpuree. Dat is al net zo romig en lekker. Het kan ook met zoete aardappelen trouwens, ook fijn."


Donderdag


Gort, pompoen en paddenstoelen met een dressing van kruiden en crème fraîche

Gort, pompoen en paddenstoelen met een dressing van kruiden en crème fraîche

Dit is een aardse, smakelijke en voedzame salade vol prachtige texturen en vroege herfstsmaken. Parelgort is bijzonder aangezien het nooit echt overgaar kan worden zoals rijst. Het behoudt zijn smakelijke bite, die perfect samengaat met de boterachtige, zoete geroosterde pompoen en de malse paddenstoelen. De dressing is gemaakt met veel dille, een kruid met een smaak waar ik erg van houd en die goed samengaat met champignons en graan.


VrijdagZaterdagZondag

Pompoen-kerriesoep

Pompoen-kerriesoep

De verwarmende smaken van kerrie, gember en serranopeper passen goed bij elkaar. De zoete pompoen en romige kokosmelk worden in balans gebracht door het zure limoensap. Serveer warm.