Waarom ozon een gevaar is voor de voedselzekerheid

11/04/18 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:35

Bron: Ips

Ozon speelt niet alleen een schadelijke rol in de steden maar ook op het platteland, waar het gewassen kan schaden en zo de oogsten bedreigt. Boeren en beleidsmakers kunnen maar beter rekening houden met die rol om de juiste oplossingen te ontwikkelen, schrijven Divya Pandey, Lisa Emberson en Sofie Mortensen, wetenschappers aan het Stockholm Environment Institute.

Ozon is een interessant en goed bestudeerd gas. Het wordt beschouwd als een 'goed gas', tenminste als het zich hoog in de stratosfeer bevindt. Daar vormt het de ozonlaag, op zo'n 15 tot 30 kilometer hoogte, die het leven op aarde beschermt tegen schadelijke UV-stralen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners