Waarom maaltijden in sommige zorgcentra zijn wat ze zijn: 'Er zijn andere katten te geselen'

18/07/17 om 11:26 - Bijgewerkt op 19/07/17 om 10:33

Verdeeld over verschillende artikels probeert Weekend.be uit te zoeken waarom de maaltijden in instellingskeukens zo vaak voor gespreksstof blijven zorgen. Is er meer geld nodig? Worden de beschikbare middelen wel goed gebruikt? We vroegen het aan Dominique Vandijck, directeur kwaliteitsbeleid bij de grootste zorgkoepel van België.

Wat hebben alle Vlaamse ziekenhuizen en het gros van de ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal lid van Zorgnet-Icuro, een netwerk dat zorgorganisaties vertegenwoordigt op alle beleidsniveaus, van lokaal tot Europees. Ruim 775 Belgische zorginstellingen zijn er lid van, samen goed voor 129.000 personeelsleden. Die grootte maakt dat Zorgnet-Icuro vaak een belangrijke stuwende factor is al er iets moet veranderen in de zorgsector.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners