Lotte Philipsen
Lotte Philipsen
Redactrice KnackWeekend.be
Opinie

03/03/17 om 13:25 - Bijgewerkt op 05/05/17 om 17:27

Waarom ik uiteindelijk toch vegetariër werd

Hoewel ik klimaatverandering en dierenleed al jarenlang met argusogen opvolg, zette ik lange tijd niet de stap om 100% vegetariër te worden. De documentaire 'Cowspiracy' zorgde voor de genadeslag: ik liet mijn carnivorenbestaan achter me.

Laat ik met de deur in huis vallen. De vleesindustrie is een van de hoofdoorzaken van de klimaatverandering. De broeikasgassen die veroorzaakt worden door veeteelt zijn volgens studies gelijk aan die van de ganse transportsector. Reken bij die gigantische impact op het milieu ook nog de feiten dat de dieren die dienen om geconsumeerd te worden gruwelijk behandeld worden, ze wel degelijk pijn ervaren en we eigenlijk perfect gezond kunnen leven zonder vlees. Sterker nog, vegetariërs zijn volgens studies gezonder dan vleeseters.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners