Waarom bier bij foodpairing (minstens) even goed werkt als wijn

31/08/15 om 11:59 - Bijgewerkt op 03/08/18 om 14:25

Bij een visgerecht hoort witte wijn en bij vlees een stevige rode variant? Correct, maar ook niet bijster origineel. Wij werden uitgenodigd bij bierkenner Gert De Coorde en zijn alvast gewonnen voor meer bier aan tafel.

We weten ons rijke assortiment Belgische bieren wel te appreciëren tijdens een avond op café, maar aan tafel ruimen ze algauw plaats voor een gedistingeerd glas wijn. Compleet ten onrechte natuurlijk, want ook bier heeft een breed smakenpalet waarmee geëxperimenteerd kan worden bij een (gastronomische) maaltijd. Gelukkig is bier aan een flinke remonte bezig en zie je onze nationale trots steeds vaker opduiken aan tafel. Maar welk bier past nu bij welke maaltijd? Dat legde wijn- en bierconsulent Gert De Coorde graag uit tijdens een uitgebreide lunch.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners