Vriendelijke groenten: The Green Kitchen maakt gezond gezellig

29/08/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 31/08/17 om 11:12
Uit Knack Weekend van 30/08/17

De Zweed David Frenkiel en de Deense Luise Vindahl ontmoetten elkaar in Rome. Hij was een junkfood etende vegetariër, zij een carnivoor met een voorkeur voor de gezonde keuken. Ze verdienen hun vegetarische boterham met een blog, apps en kookboeken die ons bord as green as it gets willen maken.

Eerst was er de prijswinnende foodblog Green Kitchen Stories, vervolgens lanceerden jullie twee succesvolle kook-apps en nu is het vierde kookboek er. Wat maakt jullie recepten zo succesvol?

David Frenkiel: 'Misschien onze positieve benadering: we vertellen waarom groenten goed zijn in plaats van op te sommen wat slecht voor je is. We zeggen bijvoorbeeld niet dat je geen vlees mag eten, maar proberen groenten en recepten op een mooie en aantrekkelijke manier te presenteren. Ik wil dat ook niet-vegetariërs naar de foto's kijken en denken: dat wil ik eten vanavond. We willen met de foto's mensen verleiden om de recepten uit te proberen.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners