Saus bij tongrolletjes

donderdag 29 november 2012 om 16u47

Hallo, Ik wilde graag weten welke saus erbij tongrolletjes hoort? Kan jij mij helpen? Groetjes els

Beste
Als je tongrolletjes intikt in onze receptendatabank, vind je vier recepten met tongrolletjes.

De rauwe tongrolletjes worden gepocheerd of afgedekt in een ovenschaal klaargemaakt , samen met visfumet (zo gekocht of blokje) en witte wijn. Dit kookvocht is belangrijk voor het bekomen van een goede saus.

Giet een gelijke hoeveelheid room bij het kookvocht van de tongrolletjes en laat alles inkoken, meestal tot op de helft of tot de saus een goede smaak heeft en wat binding.

Om meer kleur te geven aan deze saus , kan je een snuifje safraan of kurkuma of currypoeder of druppels ketchup toevoegen.
Een saus met nog meer smaak bekom je bijvoorbeeld door het gebruik van een overschot mosselvocht of het opgekookte vocht van garnalenkoppen.

Deze vissaus kan afgewerkt worden, naar eigen keuze, met gepelde noordzeegarnalen, gebakken kleine paddestoeltjes, reepjes gerookte zalm, fijngehakte peterselie, mosseltjes.
Je kan ook met het vocht van de klaargemaakte tongrolletjes, een soort sabayon maken, door eierdooiers op te kloppen met dit visvocht, afwerken zoals vermeld.

Met culinaire groeten- Karin

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Whitepapers

  • Dossier: Laat er licht zijn!
  • Comfort food: Winters koken met Jamie Oliver
  • Fenomeen: Er is (alweer) een nieuwe man