Risotto

maandag 28 december 2009 om 15u46

Ik zou een feestelijke risotto willen maken met de feestdagen. Mag dit reeds enige uren op voorhand gemaakt worden en dan nog eens opwarmen of raadt u dit af ?

Sommige chefs hebben ook een truc gevonden om de risotto in ‘mis en place’ of op voorhand te bereiden. Zo start je zoals gewoonlijk, met het aanfruiten van sjalot, rijst laten kleuren, wijn toevoegen en dan de hete bouillon en de rijst 12 min laten koken. Dan moet de risottorijst nog beetgaar zijn, met een korte knabbel. Voor het serveren wordt er een weinig hete bouillon toegevoegd, boter of olie en andere warme ingrediënten zoals kaas, paddenstoelen of andere. Bij het opwarmen is veel voorzichtig omroeren nodig, waarbij je de rijstkorrel niet mag beschadigen.

Karin

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Whitepapers

  • Special Mode
  • Interview: 20 jaar Marni
  • Rihanna: Stijlicoon & Modefenomeen (wie had dat gedacht)