Gelei voor taart

vrijdag 04 juni 2010 om 14u11

Hoe maak ik zelf afdekgelei voor een fruittaart ? vb: aardbeientaart.

Om een heldere gelei te bekomen, werk je best met een siroop of bijvoorbeeld met het sap van een doos abrikozen. Met vers fruit, zoals met gemixte aardbeien bekom je een ondoorzichtige gelei.

Laat gelatineblaadjes weken in koud water, men gebruikt 9 blaadjes voor 1 liter puur vocht, hoe dikker de siroop hoe minder gelatine je moet gebruiken.

Warm de siroop vruchtensiroop op, smelt de gelatineblaadjes in de hete siroop en strijk de lichtjes bekoelde stroperige vloeistof over de taart.

Herhaal de bewerking enkele malen, enkele dunne lagen geven een beter resultaat dan 1 te dikke laag.

Eenvoudig is om wat kweeperen- of bessengelei of andere konfituur op te warmen, zodat het weer vloeibaar wordt en op de taart te smeren.

met culinaire groeten- Karin

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

   

Reageer

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Whitepapers

  • Een dag in een pandjeshuis
  • Mode zwart wit
  • Bordeaux proeven: het rampjaar 2013