Een recept voor kweeperengelei

maandag 24 oktober 2011 om 14u55

Hoe maak ik kweeperengelei ?

Beste,
Een recept vvoor kweeperengelei:
Wrijf met een droge doek de wol of pluisjes van de kweeperen. Snijd de ongeschilde peren met de pitten in grove stukken, doe ze in een kom en zet de peren voor 3/4 onder water zodat ze bij het koken helemaal onder staan. Kook de kweeperen helemaal mals, dit kan een tweetal uren duren. 
Breng alles in een neteldoek en vang het sap op. Breng dit sap aan de kook. Doe er per liter sap, 800 g klontjessuiker bij. Laat de gelei opkoken tot donker kleurt en de gelei voldoende stijf is. (Test dit door een lepel op een bordje te druppelen.)
Doe de gelei in met heet water omspoelde bokalen, draai het deksel om en zet de potten onderste boven tot ze gekoeld zijn.

met culinaire groeten- Karin

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Whitepapers

  • Op reis door kindvriendelijk Zweden
  • Koken met Noordzeevis
  • Jong geweld: 3 inspirerende projecten