Aardappelen in de schil

maandag 10 januari 2011 om 16u55

Gevulde bintjes. © Kris Vlegels

Beste Karin, Regelmatig kook ik aardappelen met de schil of zet ze in de oven met de schil om daarna uit te halen en opnieuw met iets lekkers bij op te vullen. Mijn probleem is dat de schil van de aardappel steeds een grauwe kleur krijgt waardoor het niet meer mooi oogt op het bord. Is daar een techniek of middeltje voor opdat de schil meer haar gele kleur behoudt. Alvast dank.

Beste,
Gekookte aardappelen in de schil zien er inderdaad niet zo mooi uit op het bord. Vooral de bintjes hebben een dikke pel. Vastkokende aardappelen, zoals Désiré, Charlotte, Cornes de Gatte hebben een dunnere pel. De aardappelen met rode schil ogen ook mooier.
Je kan de gekookte aardappelen, eenmaal gepeld, omringen met een sneetje spek, een blad gekookte groene kool, een blad snijbiet. Zo zal de gevulde aardappel mooier dresseren op het bord.

met culinaire groeten- Karin

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Whitepapers

  • Special Deco & Design
  • 10 om te zien: Nieuwe designtalenten, oude bekenden
  • Designer van het jaar: Marina Bautier