Volkoren, meergranen en vezelrijk: wat is wat? (En waarom je dat moet weten)

10/06/17 om 16:26 - Bijgewerkt op 12/06/17 om 11:53

Raak je bij de bakker of in de supermarkt ook wel eens de kluts kwijt tussen al die termen die op elkaar lijken, maar niet hetzelfde willen zeggen? Wij loodsen je door de verschillen tussen en de valkuilen van volkoren, meergranen, bruin en vezelrijk.

Een studie heeft onlangs dan wel tot conclusie gehad dat wit brood voor sommige mensen gezonder kan zijn, toch blijven voedingsspecialisten bij hun standpunt: volkoren brood verdient nog steeds de voorkeur. Maar wat bedoelen ze daar dan mee? En wat moet je met al die producten in de supermarktrekken die zichzelf aanprijzen met allerlei welluidende termen? Volkoren, bruin, meergranen en vezelrijk: je zou er voor minder in de war van raken. Na dit artikel kies je enkel nog voor wat je écht wil.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners