Vijf traditionele Vlaamse producten beloond met label streekproduct

03/02/15 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:42

Vlaamse gerookte heilbot, Vlaamse opgelegde zure haring, Oudenaardse bierbollen, Vlaamse gerookte gedroogde hesp en lekkies liggen voortaan als erkend streekproduct in de winkel.

Vijf traditionele Vlaamse producten beloond met label streekproduct

© VLAM

Drie keer per jaar verleent de beoordelingscommissie van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) het erkenningslabel aan producten die volgens een bepaalde traditie worden gemaakt, verbonden zijn aan een bepaalde streek en die een gegarandeerde authenticiteit hebben.

Momenteel zijn er al 180 producten die het label streekproduct dragen. De nieuwe Vlaamse erkende streekproducten zijn: Vlaamse gerookte heilbot aangeboden door de Brugse visrokerij Alloo, Vlaamse opgelegde zure haring van Simar nv uit Sint-Amands, Lekkies (zie foto hierboven) en Oudenaardse bierbollen van Jan Van Gent in Oudenaarde en Vlaamse gerookte gedroogde hesp van Sint-Eloy eveneens in Oudenaarde.

Producenten die deze erkenning krijgen, gaan met VLAM een licentieovereenkomst aan waarvoor de producent een vergoeding betaalt waarmee VLAM dan de promotie van alle streekproducten financiert. (Belga/DB)

Onze partners