Video: Zo maak je 'big ice balls' voor cocktails

28/05/15 om 14:59 - Bijgewerkt om 15:01

Dikke ronde ijsbollen ('big ice balls') zijn erg hip in cocktails, maar ze zijn ook bijzonder praktisch om grote hoeveelheden drank te verkoelen zonder ze te moeten onderdompelen in het water. Het YouTube-kanaal van Jamie Oliver toont hoe het moet.

Video: Zo maak je 'big ice balls' voor cocktails

© Flickr

Vergeet de dure ijsblokjesvormen: het YouTube-kanaal van Jamie Olivier geeft ons een eenvoudige tip om zelf dikke, ronde ijsbollen te maken. Benodigdheden: met water gevulde ballonnen, een diepvriezer en idealiter een staaf om ze aan op te hangen.

Wie geen staaf in huis heeft, kan de ballonnen ook op een kookplaat leggen. De ijsbollen worden dan wel halfbolvormig met een platte bodem. Ook plezant als je 't ons vraagt: je maakt er nog altijd coole drankjes mee, en bovendien smelten ze minder snel dan de traditionele ijsblokjes.

Nog een tip voor de 'big ice ball' in de cocktail verdwijnt. Spoel best meteen de ijsbol af met wat water nadat je hem uit de diepvriezer haalt, om het krijtachtige aspect van de binnenkant van de ballonnen te verdwijderen. Cheers!

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners