Veldsla met pesto van sla en gerookte eendenborst

04/03/16 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:23

Veldsla met pesto van sla en gerookte eendenborst

Veldsla met pesto van sla en gerookte eendenborst © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

150 g veldsla

1 middelgrote pastinaak

boter

4 stuks lente-ui

100 g gerookte eendenborst (in plakken)

peper en zout

olijfolie

Voor de pesto:

100 g veldsla

3 el pijnboompitten

4 el schilfers van parmezaankaas

2 fijngehakte knoflooktenen

2 dl olijfolie

peper en zout

Maak eerst de pesto: mix de veldsla met de pijnboompitten, de kaas, de knoflook en de olijfolie tot een grove massa. Kruid met peper en zout en zet apart.

Verdeel de gespoelde veldsla op de borden. Snij de pastinaak ongeschild overlangs en bak de plakken in boter. Schik op en tussen de sla. Snij de lente-ui in ringen en verdeel over de borden, verdeel de gerookte eendenborst erover. Werk af met peper, zout, een scheut olijfolie en de pesto.

Tijd: 35'

Moeilijk: 1

Onze partners