Veilig barbecueën: een handleiding
1. Benodigdheden: stevige barbecue met bodemrooster en ventilatiegaten, houtskool of flavourbriketten, brikettenstarter, lucifers, een emmer water en zout.
2. Plaats de barbecue op een stevige, vlakke en horizontale ondergrond en zorg ervoor dat hij niet kan omvallen of omvergelopen kan worden.
3. Let op de wind. Hou afstand van tenten, droge struiken, tuinmeubelen, parasols, tafellakens en planten. Hou water en veel zout in de buurt om eventueel te blussen.
4. Vul de brikettenstarter (schoorsteen) met kooltjes of briketten. Tip: briketten met de smaak van vuurkruiden, olijfpitten of cascara geven een heerlijk aroma af.
5. Neem een paar aanmaakblokjes en leg ze op het kolenrooster van de barbecue, steek ze aan.
6. Plaats de schoorsteen op de brandende blokjes.
7. De vlammen zoeken zich een weg naar boven zodat alle kooltjes gaan branden. Reken een twintigtal minuten: tijd om een lekker drankje te pakken.
8. Als de kooltjes of briketten een witte laag as hebben en in het midden roodgloeiend zijn, verdeel je ze op het kolenrooster. Voeg houtsnippers of vuurkruiden toe.
9. Maak twee zones met verschillende temperaturen: één om het vlees te garen en één om te rusten. Haal het vlees uit de koelkast en grillen maar.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier