Van trendy of klassiek tot Italiaans: 8 menusuggesties voor een geslaagd feestmaal

11/12/15 om 10:41 - Bijgewerkt om 14:28

Bron: Knack Weekend

Wat staat er op het menu? Het is een fel geanticipeerde vraag tijdens de kerstperiode. Om te vermijden dat je met de handen in het haar zit, hebben wij enkele themagerichte menu's samengesteld. Van exotisch tot mediterraans, van trendy tot gemakkelijk en snel - voor ieder wat wil(d)s in deze selectie.

Van trendy of klassiek tot Italiaans: 8 menusuggesties voor een geslaagd feestmaal

© /

Menu 1: Vlees & Wild

Voorgerecht: Hartige Taart met parelhoen en appels

Hoofdgerecht: Rundergebraad met dooierzwammen en zwarte truffel

Dessert: Chocoladeterrine met kersen

Menu 2: Vis

Voorgerecht: Tartaar van langoustines met truffel

Hoofdgerecht: Zeetongrolletjes met garnalen, aardappelpuree met zeekraal en champagnesaus

Dessert: Flensjestaart met chocolade

Menu 3: Exotisch

Voorgerecht: Krabbuideltjes met zoete aardappel

Hoofdgerecht: Kabeljauw in een aromatische bouillon met koriander en citroengras

Dessert: Ijstaart met macarons en passievruchten

Menu 4: Trendy

Voorgerecht: Kreeft met champagnesabayon en roze peper

Hoofdgerecht: Tarbot met sinaasappelboter, knolselderiepuree en kokosmelk

Dessert: Wittechocolade-ijs met gekonfijte vruchten

Menu 5: Klassiek

Van trendy of klassiek tot Italiaans: 8 menusuggesties voor een geslaagd feestmaal

© Presse Citron

Voorgerecht: Gegratineerde oesters met cidersabayon

Hoofdgerecht: Zeebaars met gekarameliseerde schorseneren

Dessert: Soezengebakjes met hazelnoten en karamel

Menu 6: Italiaans

Voorgerecht: Rundvlees met foie gras, gedroogde vijgen en noten

Hoofdgerecht: Involtini d'anatra con la zucca fritta

Dessert: Bevroren sinaasappels

Menu 7: Mediterraan

Voorgerecht: Kreeft met avocado en sesam-sinaasappelsiroop

Hoofdgerecht: Gebraden kip met vijgen in rode wijn

Dessert: Kaneelsterren met goud

Menu 8: gemakkelijk en snel

Voorgerecht: Bloemkoolroomsoep met roquefort

Hoofdgerecht: Kippenborstfilet met appels en sjalotten

Dessert: Meringues met kastanjes en chocolade

Van trendy of klassiek tot Italiaans: 8 menusuggesties voor een geslaagd feestmaal

© StockFood

Onze partners