Van cacaozeep tot eetbare mode: 6 tips voor het Chocoladesalon

06/02/15 om 10:43 - Bijgewerkt om 11:10

Weekend.be bracht een bezoekje aan het Chocoladesalon en kwam zeer tevreden en met een lichte indigestie terug. Ontdek onze zes tips voor een geslaagde rondgang tijdens de beurs.

Van cacaozeep tot eetbare mode: 6 tips voor het Chocoladesalon

© -

Stap in de teletijdmachine naar 1915 met Neuheus

Neuheus viert de 100ste verjaardag van het pralinedoosje, ofte de 'ballotin'. Om dit te vieren kunnen bezoekers zich laten fotograferen in typische kledij uit het begin van de 20ste eeuw. Omdat zot zijn geen zeer doet, is dit onze eerste tip.

Van cacaozeep tot eetbare mode: 6 tips voor het Chocoladesalon

Smeer je in met cacaoboter

Het Britse beautylabel Lush strijkt neer op het Chocoladesalon. Het lijkt misschien raar om een cosmeticamerk op een chocoladebeurs te zien, maar aangezien heel wat producten van Lush gemaakt worden met cacaoboter, sluit hun gamma goed aan bij het concept. Het immer enthousiaste team van Lush staat klaar om je onder te dompelen in de wereld van hun handgemaakte en natuurlijke verzorgingsproducten. Wie op zoek is naar een parfum, kan via een degustatiemoment van chocolade en de tips van de parfumspecialiste de perfecte geur vinden. Ook kan je er terecht in de spa 'so british.' Wie nog op zoek is naar een Valentijnscadeau is hier ook aan het juiste adres.

Een korte (of langere) stop aan de Lushstand zorgt er bovendien voor dat je voor de rest van je bezoek heerlijk geurt.

Smakelijke jurken

Tijdens de modeshow krijgen bezoekers de meest indrukwekkende ontwerpen te zien, gemaakt van chocolade. Hoe de modellen erin slagen om niet van hun outfit te snoepen, is ons een raadsel.

Reset je smaakpapillen met specerijen, macarons, ijs, dranken & confituur

Even genoeg van chocolade? Er zijn genoeg andere opties om van te smullen. Probeer tussen twee chocoladestops door eens lekkere specerijen, marmelades, macarons, wijn, bier of andere verrassingen op de beurs. Zo kan u er weer tegenaan en kan het chocoladeproeven zonder problemen verdergezet worden. Een smakelijke, gepersonaliseerde Magnum kan ook een verfrissende tussenstop zijn.

Van cacaozeep tot eetbare mode: 6 tips voor het Chocoladesalon

© -

Ga voor fairtrade & bio

Wie vreest voor een tekort van chocolade, kan maar beter investeren in eerlijke handel en biologisch vervaardigde producten. De vraag naar chocolade neemt wereldwijd enorm toe, maar de productie stijgt helaas niet evenredig. Vooraleer de productie kan bijbenen, moeten de slechte omstandigheden van de cacaoboeren en de problemen met duurzaamheid, vergrijzing en kinderarbeid worden aangepakt volgens experts.

Wij raden dan ook aan om tijdens deze beurs te proeven van de heerlijke smaken van fairtrade en biologische chocolade. Snoepen met een eerlijk geweten is toch net dat tikkeltje minder stout.

Onderricht jezelf

Op het Choco Demo-podium komen de grootste chefs, patissiers en chocolatiers uit België hun beste chocoladerecepten demonstreren. Zo kan je live kennis maken met hun techniek, kennis en liefde voor het vak. Ontdek hier het programma.

Om de unieke knowhow door te geven worden er voor leerling-koks patisserieworkshops georganiseerd in samenwerking met Jean-Philippe Darcis, Les Contes de fèves en Concept Chocolate. Tijdens deze gratis sessies onthullen specialisten hun geheimen en kunnen de deelnemers de tips en tricks ook meteen toepassen. Voor deze workshops kan je ter plaatse inschrijven.

Praktisch

Van 6 tot 8 februari in Paleis 1 van Brussels Expo

Surf naar de website van het Chocoladesalon voor meer info.

Lees meer over:

Onze partners