Vaak voorkomende additieven in verwerkte voeding en wat ze betekenen

20/12/17 om 14:52 - Bijgewerkt om 15:14

Een blik op de kleine lettertjes op een verpakking levert je soms meer vragen dan antwoorden op. Om alles te begrijpen heb je wellicht een diploma in de chemie nodig, maar hier lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Voedingsfabrikanten hebben verschillende redenen om additieven toe te voegen aan hun producten en het arsenaal is dan ook erg breed. Zo zijn er kleurstoffen en smaakverbeteraars, maar ook bewaarmiddelen, stabilisatoren, antioxidanten, meelverbeteraars, geleermiddelen, rijsmiddelen, glansmiddelen, verdikkingsmiddelen en zoetstoffen. Je merkt het al: het zou onmogelijk zijn om in dit stuk alle additieven te bespreken. Daarom beperken we ons tot enkele spraakmakende ingrediënten. Meer weten over specifieke E-nummers? Via deze link kan je ze allemaal opzoeken, hieronder introduceren we je in de meest voorkomende of markante toevoegingen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners