Uitzonderlijke koks

Het Gentse restaurant De Mineral krijgt uitzonderlijke gastkoks over de vloer.

Op dinsdag 1 december 2009 stelt het Gentse restaurant De Mineral geen menukaart voor, maar krijgen enkele gastkoks carte blanche: Maria Landis – de kokkin van Guy Verhofstadt -, Yves Desmet – hoofdredacteur van De Morgen – en Dominique Verhofstadt – echtgenote van de politicus. De hele avond zal het trio de leiding over de keuken hebben.

Op het menu staan authentieke Sardeense gerechten, met uitsluitend verse ingrediënten uit Sardegna: antipasti met een wijndegustatie, insalata di polipo (volledig van de hand van Yves Desmet), duetto di pasta fresca (ravioli met ricotta en salie / pasta met salsicia sarda); en melklam met citroen en polenta. Het dessert is seades met bittere honing.

De 50 beschikbare zitplaatsen in het restaurantgedeelte waren meteen de deur uit. Er zijn wel nog enkele kaarten beschikbaar voor de wijndegustatie met antipasti. Na het dessert voorziet het restaurant een party in de toneelzaal op de tunes van verrassingsdj Maxim Lany, schoonzoon van Maria.

Tijdens de avond zullen Maria Landis en Guy Verhofstadt het boek “Culinaire Confidenties uit de Wetstraat” voorstellen.

David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content