U heeft gekozen: stoofvlees met frietjes is dé Vlaamse klassieker

13/02/15 om 11:48 - Bijgewerkt om 12:04

Jeroen Meus durft dezer dagen in zijn kookprogramma Dagelijkse Kost wel eens de exotische toer op te gaan, maar de Vlaming houdt nog steeds van zijn klassiekers. Stoofvlees-friet kwam als overwinnaar uit de bus.

U heeft gekozen: stoofvlees met frietjes is dé Vlaamse klassieker

Jeroen Meus met dé Vlaamse klassieker © één

Jeroen Meus maakte deze ochtend bij De Madammen op Radio 2 bekend dat liefst 14 331 kijkers hebben gestemd op stoofvlees-friet als dé ultieme Vlaamse Klassieker uit alle Vlaamse gerechten die Jeroen de voorbije vijf jaar klaarmaakte in Dagelijkse kost.

Jeroen roept zondag 1 maart uit tot Nationale Stoofvlees-frietdag en vraagt de kijkers om die dag massaal dit topgerechtje klaar te maken. Van maandag 16 februari tot en met donderdag 26 februari kookt Jeroen in Dagelijkse kost de nummer 10 tot en met 2 uit de Top 10.

De Top 3 wordt trouwens vervolledigd door steak-friet met sla en bearnaisesaus op 3 en witloof met hesp in de oven. "Stoofvlees-friet is een geweldig Vlaams gerecht, en ook de nummer 2 is mijn goesting wel! Maar zelf zou ik als Vlaamse Klassieker toch kiezen voor worst met rode kool. En wat ik nog niet in Dagelijkse kost heb gemaakt, maar zeker op mijn wenslijstje staat, zijn varkenspootjes", vertelde Jeroen.

Lees meer over:

Onze partners