Tussendoortjes die lekker én gezond zijn

© Thinkstock

Terrasje hier, ijsje daar…de zomer is niet altijd even gunstig voor je figuur. Gelukkig zijn er ook zomersnacks die lekker én gezond zijn.

In de zomer, vooral wanneer de zon schijnt, ligt het gevaar om te ‘zondigen’ met eten geregeld op de loer. Een ijsje hier, een wijntje met kaasje daar: voor u het weet zitten de kilo’s die u eraf had gesport, er weer aan.
Gelukkig zijn er ook genoeg zomersnacks die zowel lekker als gezond zijn:

Smoothie-ijsjes

Wie de ijsjes ’s zomers echt niet wil missen, kan het beste zijn eigen fruitlolly’s maken. Kies het soort fruit dat u lekker vindt (aardbeien, mango, ananas, banaan bijvoorbeeld), pureer het tot een geheel in de blender en schenk de fruitmix in speciale ijsvormpjes. Een paar uur wachten en violà: u en uw kinderen kunnen genieten zonder schuldgevoel.

Gevulde aardbeien

Aardbeien zijn sowieso de perfecte zomersnack: ze zijn lekker en zitten boordevol vitaminen en mineralen. Maar met dit recept worden deze rode vruchten nog een tikje specialer. Deze aardbeien, gevuld met een mengsel van banaan, kwark en amandelschaafsel, zijn de ideale snacks om te serveren tijdens een tuinfeestje.

Guacamole

Zelfgemaakte guacamole is gezond én een heerlijke dip voor bijvoorbeeld rauwkost. Dit hebt u ervoor nodig: 2 avocado’s, 1 verse rode peper, 1 rijpe tomaat, 1 teen knoflook, 1 kleine rode ui, 1 limoen. Doe alle ingrediënten, behalve de peper en limoen, in een blender en pureer dit tot een glad geheel. Snij de rode peper fijn en meng dit samen met het sap van de limoen. Breng het geheel tot slot op smaak met zout en peper.

Banaan-ijs

IJs gemaakt van bananen is een gezond alternatief voor roomijs, dat heel eenvoudig zelf te maken is. Snij een banaan in stukken en vries dit een paar uur in. Pureer de ingevroren stukken fijn met een blender of keukenmachine tot er een romige consistentie ontstaat. Lekker met bijvoorbeeld stukjes kokos, pure chocolade en pecannoten.

Gazpacho

Een zelfgemaakte koude soep zoals gazpacho is perfect voor in de zomer omdat het fris en calorie-arm is. Vooral recepten met verse rode peper en verse kruiden zijn een aanrader. Serveer de soep in kleine glaasjes tijdens een barbecue-feestje: zo eet u minder van al het vlees en stokbrood dat nog op tafel komt. (Elsevier/MG/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content