Topchef kookt voor kind

In ‘Mijn papa is de chef’ vertellen topchefs wat ze voor hun kinderen koken.

Culinair journaliste Tine Bral klopte aan bij elf topchefs en vroeg wat de koks dagdagelijks voorschotelen aan hun kinderen en hoe ze hen ingrediënten laten eten die ze niet lusten. In Mijn papa is de chef vertellen de koks uit eigen ervaring hoe je kinderen gezond en culinair evenwichtig kunt opvoeden.

Stijn Bauwens van De Kruidenmolen geeft zijn kinderen Matti en Mika macaroni of spinnensoep met Klemskerkse geitenkaas en borrelnootjes. Filip Claeys van De Jonkman presenteert dochter Fleur tomatensoep met balletjes of biokip met frietjes en appelmoes. Sergio Herman van Oud Sluis kiest voor zonen Moon en Boy spaghetti met tomaat en basilicum, een sergioburger of pizza di papa. Myrthe, dochter van Gert De Mangeleer van Hertog Jan wordt verwend met versgebakken smoutebollen van ons moeke en tomaat mozzarella.

Mijn papa is de chef: Linkeroever Uitgevers, 24,90 euro. ISBN 978 90 5720 3510.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content