Tongstrelende Franse patisserie

In het mooi ogende dessertenboek Delicieus verzamelt superbakker Pierre Hermé de fijnste patisserie van Parijs.

Franse desserts zijn “zoete beloften, tedere dromen, herinneringen, evocaties”, zegt superbakker Pierre Hermé in het voorwoord van Delicieus. De fijnste patisserie van Parijs. Hij omschrijft de traditionele Franse banketbakkerij als een kunstnijverheid, waarvan de formules van generatie op generatie worden doorgegeven.

Deliceus is in eerste instantie een kijkboek, met paginagrote foto’s van Christian Sarramon, die het water in de mond doen lopen. De tekst is gemaakt door ‘een collectief van specialisten’. De recepten zijn ondergeschikt aan het beeld en werden achter in het boek gegroepeerd. Ze zijn vereenvoudigd, zodat de amateurkok er ook iets mee kan doen.

Delicieus. De fijnste patisserie van Parijs, Fontaine Uitgevers, isbn 978 90 72975 07 2. 27,50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content