Tomatenazijn van Mutti

26/04/10 om 17:02 - Bijgewerkt om 17:02

Bron: Knack Weekend

De Italiaanse fabricant Mutti lanceert de eerste tomatenazijn op de Belgische markt.

Tomatenazijn van Mutti

Mutti, de Italiaanse specialist in producten op basis van tomaten, lanceert tomatenazijn op de Belgische markt. De fabrikant die eerder uitpakte tomatenconcentraat in tube en tomatenvruchtvlees in blokjes, zorgt ook nu voor een primeur op de Belgische markt.

Tijdens de productie van de originele azijn wordt het behoud van de natuurlijke smaak en authenticiteit van de tomaat nagestreefd. Volrijpe tomaten worden ingekookt tot vloeibare puree, daarna gezeefd tot een zuiver sap, en tenslotte ontdaan van alle vezels. Bij de gistingprocessen komen geen chemische stoffen te pas.

De tomatenazijn van Mutti heeft veen- en houtachtige smaakaccenten en de geur doet denken aan gedroogde tomaten. Deze 'aceto di pomodoro' is een goede smaakmaker voor gebraden of gegrild vlees, gegrilde of gekookte vis of gekookte groenten, en past bij allerlei gemengde salades.

David Bitoune

Onze partners