Tea time: 5 trendy recepten met thee

Cocktails met thee zijn de nieuwe trend in mixologyland. Ook alcoholvrije versies doen het goed. En wist je dat er een originele theevariant bestaat voor de traditionele glühwein? 5 trendy recepten om mee aan de slag te gaan.

MAR-TEA-NI

Tea time: 5 trendy recepten met thee
© /

Ingrediënten

1 koffielepel gedroogde groene Camellia-bladeren

1 koffielepel vers of gedroogd versneden citroengras

5 cl gin (N° 209)

2 cl Noilly Prat

6 ijsblokjes

Bereiding

Laat de groene Camellia-bladeren en het citroengras 1 minuut goed doortrekken in de gin. Zeef daarna. Doe alle ingrediënten in een shaker, werk op en schenk uit in een martiniglas.

MATCHA BANANENMILKSHAKE

Tea time: 5 trendy recepten met thee
© /

Ingrediënten

200 ml melk

1 banaan

1 eetlepel suiker

halve koffielepel Matcha-poeder, opgelost in een weinig water

Bereiding

Mix alle ingrediënten. Schenk uit in een glas en geniet!

FRUIT DELIGHT

Tea time: 5 trendy recepten met thee
© /

Ingrediënten

130 ml vruchtenthee op basis van hibiscus en rozenbottel

70 ml vruchtensap (zelf geperste sinaasappelen of een ander, dik, zoet vruchtensap, zoals mango of multivruchten)

eventueel 4 cl cointreau

Bereiding

Voor deze cocktail heb je een sterke vruchtenthee nodig. Dat betekent: dubbele portie, dubbele trektijd (ca. 20 minuten). Laat de thee koud worden.

Als alternatief kun je ook gedroogde vruchten gedurende een nacht in de koelkast in koud water laten trekken. Zeef de thee en voeg vruchtensap toe als tegenwicht voor de bittere vruchtenthee. Schenk uit in een glas met ijsblokjes.

Liefhebbers van cocktails kunnen eventueel nog wat cointreau toevoegen.

ICECUBES

Tea time: 5 trendy recepten met thee
© /

Ingrediënten

1/2 l water

10 gr gedroogde vruchten op basis van hibiscus en

rozenbottel

5 cl limoensiroop

gembersiroop of honing naar smaak

spuitwater

Bereiding

Verwarm het water tot 90°C en voeg er de gedroogde vruchten aan toe. Laat 20 minuten trekken. Zeef de thee en voeg er de rest van de ingrediënten bij (behalve het spuitwater). Laat afkoelen en giet in ijsvormpjes.

Vries de vormpjes in. Doe ze in spuitwater en have fun!

INDIASE CHAÏ ALS SCHNAPS

Ingrediënten voor 1 liter

500 ml mineraalarm water

500 ml (soja)melk of een andere melkvariant

10 à 15 gram Chaï thee (zwarte Indiase theebladeren, kardemom, kruidnagel, gember)

Extra snuifje kaneel (optioneel)

Druppel vanille essence (optioneel)

200 ml Gin (The Botanist)

Bereiding

Verwarm het water en de melk tot 90°. Voeg er 10 à 15 gram Chaï thee bij, een snuifje kaneel en een druppel vanille essence. Laat alles 5 minuten trekken.

Zeef de theebladeren uit de thee. Voeg de Gin aan de thee toe.

Tea time: 5 trendy recepten met thee
© /

Recepten uit: ‘Puur thee’, Veerle Stoffels, uitgeverij: Lannoo, 224 pagina’s, 34,99 euro (behalve recept voor ‘schnaps’)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content