Sterft de zakenlunch een stille dood?

24/10/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 26/10/17 om 14:13
Uit Knack Weekend Black van 25/10/17

Een businesslunch moet efficiënt zijn. Alcohol? Misschien één glaasje. De tijd dat klanten in sterrenzaken om vier uur 's middags nog zaten na te tafelen, lijkt voorbij. Voor wie wel tijd heeft, zijn middagformules dan weer een uitgelezen kans om in een toprestaurant te eten zonder de portemonnee al te zeer pijn te doen.

Karel D. werkt als jurist voor een grote Japanse multinational in Brussel. 'Business lunches, dat bestaat haast niet meer', zegt hij. 'Mijn vader, die in de Gentse haven werkte, ging praktisch elke middag met een zakenrelatie uit eten, en niet zelden liep dat uit tot een eind in de namiddag. Dat is vandaag onvoorstelbaar geworden. Belangrijke vergaderingen vinden plaats op kantoor met een cateraar, en heel uitzonderlijk, als er een grote deal is gesloten, wordt er nog eens een closing dinner gehouden in een sterrenzaak.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners