Spaanse warme chocolademelk

05/02/16 om 11:20 - Bijgewerkt om 11:20

Warme chocolademelk is het drankje dat bijna op iedere menukaart in Madrid is terug te vinden. De stad barst van de authentieke Chocolaterias waar je zowel de traditionele warme chocolademelk als de moderne varianten met fruit, kruiden of zelfs likeuren kunt bestellen. Heerlijk met Churros of Porras.

Spaanse warme chocolademelk

© iStockphoto

Geef je waardering

Bereidingswijze

Benodigdheden voor een kop warme chocolademelk

  • Zwarte chocolade
  • Melk
  • Suiker
  • Maizena of een ander verdikkingsmiddel (optioneel)

Om warme chocolademelk te maken op de Spaanse traditionele manier, moet je in de eerste plaats de melk opwarmen. Denk aan ongeveer 150 ml melk per persoon.

Voeg de chocolade toe wanneer de melk goed warm is, en laat deze smelten. Je kunt de hoeveelheid chocolade aanpassen naar behoefte. Langzaam roeren en als je de melk wat dikker wilt, kun je wat maïzena of ander verdikkingsmiddel toevoegen, maar dit is optioneel. Je kunt ook wat suiker toevoegen als je van zoet houdt. In veel traditionele Chocolaterias gebruiken ze geen verdikkingsmiddel, omdat ze een zeer sterke cacao gebruiken die dit niet nodig heeft.

Bron: Hotel.Info

Onze partners