Snack wordt chique hap: waarom topchefs zich op fastfood storten

08/12/16 om 13:56 - Bijgewerkt om 14:00

Bron: Knack Weekend

Luxe fastfoodrestaurants onder leiding van gastronomische (sterren)chefs zijn booming business. Maar waarom dalen deze culinaire goden af uit hun sterrenkeukens om in een walm van frietvet te staan zwoegen?

Topchefs storten zich massaal op de fastfoodmarkt en dat hebben we geweten: terwijl Sergio Herman zich buigt over de textuur van zijn bakje frites, inspecteert Jeroen Meus de cuisson van zijn hotdogs en dresseert Roger van Damme bordjes kip van 't spit. Hiske Versprille, culinaire recensente van de Nederlandse krant Het Parool, lacht als we haar opbellen om het over deze trend te hebben: "Je bent de derde die mij daar deze week over belt. Ik ben blijkbaar de eerste aan wie mensen denken als het over frituren gaat."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners