Roken als guilty pleasure: de 'low & slow'-barbecuetechniek

26/06/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 02/07/18 om 10:24
Uit Knack Weekend van 27/06/18

Bij ons wordt vlees op de barbecue meestal snel gegrild op hoge temperatuur. In het zuiden van de VS doet men net het omgekeerde: heel traag op lage temperatuur, tot het vlees letterlijk van de botten valt. Ook Vlaanderen ontdekt nu de geneugten van low & slow.

Als de zon zich laat zien, duiken de barbecuestellen op in de Vlaamse tuinen. Meestal gaat het om houtskoolbarbecues, waarbij vlees snel gegrild wordt op een rooster boven hete houtskool. Maar dat is niet de enige methode.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners