Rode poon ‘Vis van het Jaar’

Rode poon is door VLAM verkozen tot Vis van het Jaar 2012. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing wil met de verkiezing de culinaire blik van de consument verruimen.

Rode poon is een minder gekende vissoort die bijzonder lekker is en voordelig in aankoop. Het wordt vooral bereid in vissoepen en visstoofpotjes. Maar er kunnen ook andere gerechten mee bereid worden. Dat toont Filip Claeys, chef van restaurant de Jonkman, in een handig receptenboekje.

Rode poon varieert tussen de 200 en 500 gram. Jaarlijks wordt er meer dan 300 ton aangevoerd in de Vlaamse visveilingen, goed voor een omzet van 456.130 euro. Volgens de visserijsector is de rode poon een vissoort waarop geen vangstbeperkingen staat, wat een groot voordeel is.

Met de verkiezing brengt VLAM elk jaar een andere vis onder de aandacht en illustreren ze dat vis eindeloos variatie toelaat.

Word fan van Weekend Culinair op Facebook voor meer culinaire nieuwtjes en recepten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content