Restaurants en hun bijzaken: 'Kan ik dat hier kopen?'

12/06/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 13:15
Uit Knack Weekend van 13/06/18

"Dát was lekkere olijfolie, kan ik die hier ook kopen?" Misschien is het zo wel begonnen. Steeds meer restaurants gaan winkeltje spelen. "Een restaurant openen en tot je pensioen in de keuken blijven is verleden tijd", zegt de Gentse horecaondernemer Eric De Wagenaere.

Op dinsdag 20 maart opende in Parijs, in de chique rue de Castiglione, de labo-boutique van chef-patissier Cédric Grolet. Grolet is wat men in Frankrijk een star du sucré noemt, en hij bakte tot dan cakes en taartjes voor hotel Le Meurice. Zijn baas, Alain Ducasse, vond dat zijn patissier meer aandacht en ruimte mocht krijgen om zijn kunstwerkjes te laten proeven. Want kunstwerkjes zijn het, de taartjes, die tussen zeven en zeventien euro per stuk zijn geprijsd, terwijl het voor een grote taart tot 170 euro kan gaan (voor de 'Rubik's cake', met vijfentwintig kleurige blokjes, zoals de puzzel). Labo betekent dat je de suikerster ook echt aan het werk ziet, een toegevoegde waarde. Wie dus de drempel van het restaurant in Le Meurice niet over wil, kan nu terecht in het lab.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners