Vier veelbelovende restaurants

Een selectie van vier nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers.

HET VLIEGEND TAPIJT, in Marke
Felix François (26) nam onlangs de fakkel van zijn ouders over in Het Vliegend Tapijt in Marke. Hij en zijn vrouw Nel lieten de inrichting en de pretentieloze sfeer van de bruine bistro bij het oude. Felix kwam goed beslagen op het ijs: hij volgde een opleiding aan Ter Groene Poorte met een extra jaar wijn- en drankenkennis, en werkte twee jaar in ’t Oud Konijntje in Waregem en vier jaar in La Durée in Izegem.

Zijn spijskaart is beknopt en op de drankenkaart is plaats gemaakt voor een gevarieerd bieraanbod. De gerechten zijn smakelijk en steken vol frisse accenten.

Het Vliegend Tapijt, Pottelberg 189, Marke. Tel. 056/22.27.45.


ARDENT, in Antwerpen
Lekkere hedendaagse gastronomie voor nog geen 50 euro de man: dat is voorlopig nog mogelijk in het drie maanden oude eethuis Ardent aan de Dageraadplaats. De inrichting is hedendaags en een beetje modern-kaal. De eigenaar en chef-kok is Wouter Van Steenwinkel (31). Hij studeerde informatica, maar koos op 22 jarige leeftijd voor de horeca. Hij begon onder aan de ladder in Cocotte in Aartselaar en werkte zich op tot verantwoordelijke van garde manger van de Schone Van Boskoop in Boechout.

Het repertoire op de menu- en wijnkaart van Ardent is beknopt. Het visitekaartje is het aantrekkelijk geprijsde viergangenmenu met amuusjes en in huis bereide mignardises (45 euro). De bereidingen zijn actueel verfijnd.

Ardent, Dageraadplaats 3, Antwerpen. Tel. 03/336.32.99.


LA BELLE, in Geel
Helemaal in zijn eentje opende Peter Vangenechten (30) op 28 mei het eethuis La Belle, in de buurt van zijn ouderlijk huis. Hij koos voor een bouwvallig boerderijtje, dat eerst werd gestript en vervolgens heringericht tot modern eethuis met minimalistisch decor. Het aantal tafeltjes is beperkt en de armstoelen zijn gerieflijk. Peter is oud-student van Ter Duinen, werkte anderhalf jaar in restaurant Koopvaardij en was drie jaar souschef in het toprestaurant Nuance.

De kaart is kort en de gerechten komen veelal terug in de menu’s, die het visitekaartje zijn van het huis. Het eten is verzorgd, modern en verfijnd. De porties zijn klein en de omlijsting is gecompliceerd, want zo heeft Peter het geleerd in Nuance.

La Belle: Bel 162, Geel. Tel. 014/70.84.51

BONTE B, in Brugge
Bernard Bonte en zijn vrouw Valerie Van Dycke mikken met hun trendy Bonte B op jonge Bruggelingen die weten wat lekker is, over geld beschikken en stijfheid verfoeien. Bonte studeerde af aan Spermalie en kookte onder meer in Loreto, bij Bru, in de oude Snippe en bij Esmeralda. Valerie Van Dycke kwam als jobstudent in aanraking met de horeca en is van opleiding eigenlijk administratief bediende. Zij werkte drie jaar in de Herborist.

De twee besloten alles zo veel mogelijk zonder personeel te doen. Hun zaak opende op 3 juli 2012. De binneninrichting van het voormalige doktershuis is van de hand van de West-Vlaamse succesarchitect Lieven Musschoot. In Bonte B is het mogelijk lekker, hedendaags te tafelen te midden van een actuele inrichting en, ook niet onbelangrijk, voor een redelijke prijs.

De kaart vermeldt nog geen tien gerechten en stuurt de bezoekers naar de menuformules. De seizoensbereidingen zijn smakelijk, herkenbaar en actueel.

Bonte B, Dweersstraat 12, Brugge. Tel. 050/34.83.43.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content