Van de tafel naar de kruk: zelfs toprestaurants maken plaats aan de toog

15/05/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 18/05/18 om 10:39
Uit Knack Weekend van 16/05/18

Aan de toog zitten (of hangen), dat deed je vroeger alleen in cafés. Vandaag voorzien zelfs toprestaurants een plaats voor toogfanaten.

Het staat chic vandaag, om een plaats aan de toog te vragen als je uit eten gaat. De sfeer is ongedwongener. Je legt sneller contact met andere klanten en met het personeel. Er valt ook altijd iets te beleven: de koks die gerechten bereiden, de kelners die dranken inschenken, de mixologists die met hun mysterieuze alchemie bezig zijn. Vaak heb je aan de toog meer flexibele eetformules, waarbij je niet alles in één keer hoeft te bestellen en je je eigen volgorde en tempo kunt bepalen. De gerechten zijn eenvoudiger en kleiner zodat je sneller bediend wordt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners