Restaurant Nano in Hasselt: Zo moesten er meer zijn

Mensen die op zoek zijn naar een intiem plekje in de binnenstad van Hasselt om ongecompliceerd lekker te eten, zijn bij Nano op het goede adres.

Op de locatie waar zich het eethuisje Nano bevindt, zijn op korte tijd heel wat verschillende restaurants geweest. Nano opende op 12 februari van dit jaar, en het ziet ernaar uit dat het deze keer lukt.

De kleine bistro is een tweemanszaak met acht tafels. In het achtergelegen kamertje staat een kookeiland met een muur van mozaïek als achtergrond. De eetzaal is het domein van een grote man, die zich bij onze aankomst galant ontfermt over onze jassen. Nano heeft een warme inrichting met industriële invloeden en geleefd oud hout alom. ’s Avonds branden de kaarsen.

Populair is de menuformule, waarbij je voor de aantrekkelijke prijs van 35 euro drie gangen uit de spijskaart kiest. Heb je grote honger, dan voeg je twee gangen toe en betaal je 55 euro. De keuze van de wijn is beperkt en dat is de bedoeling. Er worden kleine hoeveelheden flessen van verschillende smaaktypes ingekocht. Als de voorraad op is, wordt er overgeschakeld op iets anders. Omdat wij geen fles vonden onder de 40 euro, dronken wij per glas, en dan kan men kiezen uit acht wijnen. Het werd Liber Pater Ciro 2011 (6 euro) uit Calabria.

Onze keuze
Ook wij kozen het kleine menu. Er kwamen twee voorgerechten: toast met krokant gebakken bospaddenstoelen, quenelle van geklopte kruidenboter, en een gepocheerd hoevenei, en carpaccio van gemarineerde zalm met gebakken raketsla en een zalfje van mierikswortel.

Omdat de wijn in de smaak viel, bestelden wij een tweede glas. Maar de wijn was op. Als vervanger werd een domaine Beaurenard Rasteau voorgesteld. De krachtige en rijke rode hoefde niet voor de vorige onder te doen. Wij vonden hem voor 9 euro het glas terug op de rekening. De vriendelijke zaalman had ons toch wel even mogen verwittigen dat zijn vervangwijn de helft duurder was.

Er waren twee hoofdgerechten. Het zachte, sappige vlees van parelhoen lag in het bord met kort gewarmde bladspinazie, stamppot en reductie van salie. Perfect gegaarde roodbaars kwam met risotto en jus van langoustines. Afsluiten deden wij met mousse van donkere en witte chocolade, versierd met chocoladekrullen, en een kaasbordje van affineur Van Tricht, opgediend met druiven en brood.

Wij vonden het klassiek geïnspireerde eten smakelijk, correct geprijsd en wars van prullaria. We kwamen tevreden buiten en vonden dat er meer van dit soort eethuisjes moesten zijn! (PvD)

Keuken 7,5

Decor 7

Comfort 7

Service 7

Prijs / kwaliteit 7,5

Bistro Nano, Lombaardstraat 12, 3500 Hasselt. Tel. 011 91 53 63.

Zondag en maandag gesloten. Parking Molenpoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content