De grootouders van Benoit Poncelet begonnen in 1913 met een beenhouwerij. De slager is een echte Ardennais en dan weet je dat het eerste contact een beetje stroef verloopt. Poncelet is een van de laatste drie beenhouwerijen in ons land met een eigen slachterij. Er wordt samengewerkt met lokale boeren, die het vee vetmesten volgens de regels in een opgelegd lastenboek.

De koeien, schapen en varkens ondervinden tijdens het vervoer en juist voor de slacht zo min mogelijk stress. Die werkwijze komt de malsheid van het vlees ten goede. Na het slachten rijpt het vlees minimum twaalf dagen in koude kamers. Hierdoor wordt het mals en ontwikkelt de smaak zich optimaal. Poncelet is ook bekend voor zijn typisch Ardense vleeswaren, zoals aan het bot gekookte ham, gerookte ham, pastei en worst.

Beenhouwerij Poncelet: Grand Place 9, 6850 Paliseul. 061 533305.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content