Peruaans-Franse fusion bij La Cevicheria*** in Brussel: koud koken 2.0

07/11/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 09/11/17 om 12:06
Uit Knack Weekend van 08/11/17

Bij La Cevicheria kun je kennismaken met een modieus concept, overgewaaid uit Frankrijk. Je kunt er onder meer proeven van de Nikkei-keuken, een fusie van Japanse en Peruaanse kookmethodes.

We zijn al langer vertrouwd met het concept "koud koken" dan we beseffen. Het onderdompelen in een zure vloeistof om zo de smaak te verhogen en bederf tegen te gaan, is eeuwenoud. Het zuur van de vloeistof (azijn, citroensap, wijn...) breekt ook het bindweefsel af, waardoor het product malser wordt en door de toegevoegde aromaten meer smaak krijgt. In het zuur ingelegde ingrediënten als rolmops, zuurkool, uien, augurken en komkommer zijn smakelijk en altijd handig om in de buurt te hebben.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners