Le Coq aux Champs: Gesofisticeerd simpel

12/06/12 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

Bron: Knack Weekend

Le Coq aux Champs: Gesofisticeerd simpel

© Michel Vaerewijck

Productfanaat Christophe Pauly behoort tot de top van Wallonië. Hij kreeg een veelzijdige opleiding. Samen met zijn vrouw Catherine nam hij in 2003 Le Coq aux Champs over. Het restaurant was bekend in de streek en had een kwarteeuw lang, tot 1999, een Michelinster. In 2005 wist Christophe die ster weer binnen te halen. Het gebouw is een oude, landelijke gelegen herberg met verrassend moderne inrichting. De keuken is onderdeel van de eetzaal.

Christophe zoekt als kok naar de essentie. Alles begint bij seizoenproducten van topkwaliteit en de juiste behandeling ervan. De spijskaart is beknopt en vermeldt een tiental bereidingen tegen flinke prijzen. De meeste gasten kiezen voor het menu La Simplicité est la Sophistication Suprème (4 gangen 53 euro, vijf gangen 68 euro).

Le Coq aux Champs: Rue du Montys 71, 4557 Soheit-Tinlot. 085 51 20 14. Lunch: 35 of 50 euro met wijn. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Lees meer over:

Onze partners