Joost Arijs: Verleidelijk snoepgoed

04/06/12 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

Bron: Knack Weekend

Joost Arijs is 26 jaar en ging in de leer bij bekende patissiers als Mahieu en Marc Ducobu en kreeg een job als chef-patissier in Hof van Cleve. Vorig jaar opende hij zijn eigen zaak.

Joost Arijs: Verleidelijk snoepgoed

© Michel Vaerewijck

JOOST ARIJS is 26 jaar en ging in de leer bij bekende patissiers als Mahieu en Marc Ducobu en kreeg een job als chef-patissier in Hof van Cleve. Vorig jaar opende hij zijn eigen zaak. Achter de vitrine blinken een twintigtal pralines, die in zelf ontworpen dozen worden verpakt. Het snoepgoed is vernieuwend qua uitstraling, niet qua smaken. Joost Arijs houdt namelijk niet van zotte combinaties.

Wanneer een praliné met hazelnoten wordt gemaakt, dan moet de vulling ook naar hazelnoten smaken! Bij de opbouw van de pronktaarten spelen texturen, zoetzuur contrast van suiker en fruit, en de zalvende zachtheid van crèmes een belangrijke rol. Populair zijn vrolijk gekleurde makarons met smaken van Earl Grey, gezouten boterkaramel, cassis of framboos.

Banketbakkerij en chocolaterie Joost Arijs: Vlaanderenstraat 24, 9000 Gent. 09 336 23 10.

Lees meer over:

Onze partners