Huiselijke Vlaamse keuken

Liefhebbers van authentieke Vlaamse evergreens kunnen aan de slag met het kookboek van chef Mario Cattoor.

Voor een bord vol ‘gewoon van bij ons’ is er het boek Mario’s Vlaamse Keuken. Mario is Mario Cattoor, van het Brugse restaurant De Vlaamsche Pot. Hij leidt de huiselijke, robuuste recepten in en presenteert evergreens uit de authentieke oude Vlaamse keuken, waaronder tomatensoep met balletjes, potjesvlees, hutspot, Gentse waterzooi, garnaalkroket, rundertong in maderasaus en tuutjespap.

In het verzorgde boek vind je bewaar- en bereidingstechnieken, worden de delen van rund, lam en varken voorgesteld en worden groenten en fruit gepresenteerd.

Verder zijn er 70 knusse gerechten opgenomen, gelardeerd met historische weetjes over streken en gewoontes.


Mario’s Vlaamse Keuken, Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, 24,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content