Holy Smoke in Brussel: brute cowboykantine met karakter

10/04/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 11:45
Uit Knack Weekend van 11/04/18

Restaurant Holy Smoke in Brussel mag dan geen plek zijn voor delicate eters, het vlees dat er bereid wordt, is zacht, sappig en smakelijk.

Holy Smoke is een brute cowboykantine in de schaduw van de Hallepoort. De wijk beleeft een revival sinds cafébaas Frédéric Nicolay en vennoten in een oude garage de hippe visbistro Crab Club openden (@crabclub 1060). De inrichting van Holy Smoke kun je omschrijven als 'bouwwerfarchitectuur', met betonblokken en ruw hout. Aan de deur staat de twee ton wegende Oyler Pit-barbecue, die al een halve eeuw door de Texaanse firma J&R wordt gemaakt. Het geheim van dat met eikenhout verwarmde stalen monster is de constante controle van temperatuur, lucht, rook en vochtigheid. He...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners