Enoteca: Seizoensproducten

© Michel Vaerewijck

Het intieme restaurant Enoteca bevindt zich achter de opera in Le Carré, het kloppend hart van Luik. De inrichting is stijlvol en warm. De muren zijn afgezet met houten panelen met biesjes en knoppen, en de stoelen zijn aangekleed met stof. Het restaurant bestaat vijftien jaar en werd tien jaar terug overgenomen door chef-kok Thierry Bedeur en zijn vrouw Gianesin Ippolida. Thierry’s grote voorbeeld is zijn vroegere baas Mauro Menicetti (voorheen Mauro, nu Nzet in Gent).

Enoteca biedt een uitzonderlijke verhouding prijs/kwaliteit, doordat de chef werkt met seizoenproducten en zonder spijskaart, maar met menu’s (van 21 euro voor twee gangen tot 26 euro voor vier). Smakelijke ingrediënten die niet duur zijn krijgen een ereplaats in zijn zuiderse gerechten. Granen en bonen krijgen veel aandacht. In het weekend is er een degustatiemenu van vijf gangen.

Enoteca: rue de la Casquette 5, 4000 Luik. 04 222 24 64. Zaterdagmiddag en zondag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content