De Boesjerie *** in Westerlo: 'Een eerbetoon aan het betere stuk rood vlees'

02/05/17 om 15:58 - Bijgewerkt op 04/05/17 om 13:57
Uit Knack Weekend van 03/05/17

De pas gerenoveerde hoeve van ervaren slager Pieter de Vlieger is een waar mekka voor carnivoren. In de Kempen kijken ze gelukkig niet raar op als je druk bezig bent met het bot af te kluiven.

Het transformeren van vezelig gras tot sappige biefstuk: als we het even utilitair bekijken, is dat wat de koe al eeuwen voor ons doet, met behulp van een ingenieus systeem van vier magen. Maar vandaag moet je lang zoeken naar een koe die nog ongestoord mag grazen. Omdat vlees overvloedig moet zijn en de productie ervan snel moet gaan, blijven koeien in de stal, op een dieet van krachtvoer. Dat is meestal graan, soja of mais. Die granen en bonen kunnen wij als omnivoren zelf verteren. Prima eetbaar voedsel wordt dus aan dieren gevoederd: allerminst efficiënt. Met urgente problemen als voedselschaarste en een tekort aa...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners