Cuisinémoi: speelse en lichte gerechten

01/08/12 om 18:52 - Bijgewerkt om 18:52

Bron: Knack Weekend

Cuisinémoi: speelse en lichte gerechten

Benoît Van den Branden en Cathérine Mathieu charmeren door een frisse kijk op kookkunst en door hun inzet. Benoit studeerde aan de koksschool van Namen, de beste vakschool van Wallonië. Hij roerde in de potten in gereputeerde eethuizen waar men moderne verfijning nastreeft, zoals L'Eau Vive in Arbre en L'Air du Temps in Noville-sur-Mehaigne, waar hij tweede kok was. Cathérine onderbrak haar studies binnenhuisarchitectuur voor een plaats in de eetzaal van L'Air du Temps.

Hun restaurant Cuisinémoi huist in een oude opslagplaats van een antiquair. Vanuit de eetzaal kijk je via een glazen deur in de wijnkelder, die is uitgehouwen in de rots van de citadel. Op het dak van de bovengrondse kelder is de open keuken, waar Benoît kokkerelt. De kok leeft zijn creativiteit uit op de klassieke keuken en komt met speelse, lichte bereidingen, die jong en oud in vervoering brengen. Zijn spijskaart is beknopt en alle aandacht gaat naar de aantrekkelijk geprijsde menu's.

Cuisinémoi: rue Notre-Dame 44, 5000 Namen. 081 22 91 81. www.cuisinemoi.be.
Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Onze partners